onsdag den 27. august 2008

Madanmeldelse: Café Phenix

Café Phenix
Frederikssundsvej 136, 2700 Brønshøj

Der er ikke mange caféer at finde i Brønshøj, derfor er det dejligt når der åbner noget nyt. På Frederikssundsvej er Café Phenix åbnet. Måske du kender navnet i forvejen, for Café Phenix ligger også i Valby som café og som take away.
Café Phenix i Brønshøj har en del siddepladser indendørs, og så har de en stor gårdhave. Der er også placeret nogle få borde ude foran, og her kommer man rigtig tæt på Frederikssundsvej. Der er nogle hyggelige borde indendørs ved de store vinduer, i resten af caféen sidder man rimeligt tæt.

Der er meget at vælge imellem på menukortet, som er en blanding af det man kender fra mange andre caféer, og så med et libanesisk præg i form af libanesiske retter og tilbehør. Her er alt at finde fra sandwich, nachos og burgers, til lammesteak og kebbeh (libanesisk frikadelle), herudover er tabbouleh (bulgursalat med bredbladet persille, tomat og løg) og hummus at finde som tilbehør til mange af retterne. Til hovedretterne kan man vælge mellem ris eller stegte kartofler, dejligt at der er mulighed for dette valg. Menukortet er det samme om du er i Valby eller Brønshøj.

Vi bestilte en bagt kartoffel med marineret kylling, årstidens salat, tabbouleh og creme fraiche til 89,- og noget hjemmebagt brød til 10,-
og en varm vegetar sandwich, med grillet aubergine, mozzarella, tabbouleh, persille dressing og årstidens salat til 79,-.

Der var både bestilling og servering ved bordene, og vi skulle ikke vente mere end 10 minutter førend vores mad kom. Det så fint ud, der var rigtig meget kylling til den bagte kartoffel. Årstidens salat var noget skuffende, der er så mange spændende råvarer at lave salat af om sommeren, og så består den af icebergsalat med stok, få andre salatblade, agurk og tomat. Vegetar sandwichen var god, den indeholdt også samme kedelige salat, men auberginen og persilledressingen var god og mozzarellaen smeltet så det var lækkert. Bollen var en hjemmebagt hvedebolle blød og luftig.
Café Phenix er en udmærket café, med et stort menukort hvor der er noget for enhver smag. Indretningsmæssigt kunne der godt gøres mere, for at det bliver rigtig hyggeligt, som det er nu virker det lidt sterilt, men det er jo også ret nyåbnet.

Ingen kommentarer: